Z fajnego tematu robi się śmietnik :? jest temat o dbaniu o auto komu nie pasuje niech nie zagładą jego sprawa i mnie to zwisa czy ktoś ma w nosie czystosc auta. Może zaluzcie sobie temat jak nie dbać o auto i tam sobie komentujcie :diabelski_usmiech co robić by zasyfic samochód
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez 2.0-16v MichałZ fajnego tematu robi się śmietnik
Nie wiem do kogo to zgłosić ? Do Moderatora?
Może po prostu nie odpowiadajmy na te posty, to chyba będzie najlepsze co możemy zrobić.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
No to może ja zabiorę głos. Kilka postów wyżej napisałem kilka zdań na temat, jakie sa moje podejście do dbania o auto i napisałem też słowa które poniżej zacytuję:
"Jak mam chwilę czasu to sam to robię, a jak mi się nie chce odstawiam na myjnię na pół dnia i mam z bani.
Uznaję jednak zamiłowanie takie jak ma Big, maru123 czy inni mi jednak szkoda byłoby czasu na pierd..lenie się tyle z samochodem, bo to samochód jest dla mnie a nie ja dla auta.
Może ktoś to po prostu lubi robić - ja nie lubię.
Albo też ktoś ucieka z domu bo ma upierdliwą żonę i dzieci bez ikry. "
Jeszcze raz napisze to co wyżej jest zacytowane, a jeszcze wyżej pierwotnie napisane ale może nieco innych słow dodam, żeby Ci którzy mają problem ze zrozumieniem zrozumieli, a ci którzy myślą że ich obrażam wyzbyli się tego złudzenia:
Uznaję pasje i zamiłowanie ludzi którzy to robią, bo wkładają w to kawał serca i jeszcze więcej czasu. Napisałem też, że mi szkoda by było czasu na takie pitolenie się z autem bo prowadząc dwie firmy nie mam go w nadmiarze.
Ale też napisałem, że bywają ludzie, którzy robią to po prostu żeby spalić jakoś nadmiar czasu który mieliby spędzić w towarzystwie np. upierdliwej zony która z kolegami wyjść nie pozwoli, na ryby jechać zabroni, ale jak chłop za oknem glancuje taksówkę to już nic przeciwko nie ma bo na oku jest.
I co z tego wyszło?? Ano proste forumowe chłopy, co przeczytały to zrozumiały jak chciały. Bo kazik napisał, że słabe żony mają...
Ludzie, może ja i owszem używam czasami porównań drastycznych, ale żeby z taka alergią reagować to albo trzeba nie mieć za grosz dystansu i luzu do siebie, albo w pewnych tematach być wyczulonym i drażliwym, albo tez mieć jakieś kompleksy.
To tak jak powiedzieć komuś w twarz, że jest chory psychicznie.
Idiota/kretyn/imbecyl czy inaczej upośledzony człowiek świadomy własnej ułomności psychicznej będzie wojował, obrazi się, będzie na siłę udowadniał że jest normalny.
A człowiek w pełni władz umysłowych popatrzy na wypowiadajacego te słowa adwersarza i co?? I nawet się nie odezwie, bo wie że to go nie dotyczy.
Zaraz też odezwali się orędownicy Ojca Założyciela i dawaj ze mną na szafot.
Ba, Ojciec Założyciel jest do tego stopnia .................... (nie wiem jakiego słowa użyc, żeby być dobrze zrozumianym), że śmie zwracać uwagę Maicroftowi że wchodzi w jego temat i mu śmieci.
W jego kuźwa własny, własnym enterem potwierdzony temat i mu bruździ....
Zgodnie z ta prostą, infantylną wręcz logiką Maicroft jako jeden z załozycieli tego forum, ma pełną legitymację żeby mu odpysknąć: Big, włazisz w nasze forum i liczysz na zrozumienie???
Panowie, ochłońcie trochę, łyknijcie piwa albo melisy i sobie odpowiedzcie dlaczego dbacie o auto:
a) z pasji
b) bo tylko na to kobita mi pozwala i nie ma nic przeciwko
Ten kto robi to z pasji, nie będzie obrażony tylko poczuje się doceniony tym co napisałem wyżej.
A ten kto robi to z drugiego powodu - dalej będzie chapał że go obrażam, że to nie prawda, że kazik cham i krawaciarz, że bluźnierca niereformowalny i jego dni na forum sa policzone
Dobrej nocy synkowie życzę, tym których zagrzałem zalecam melisę na skołatane nerwy, a tym którzy nie skumali przenośni w poście który wywołał rzekę pomyj zalecam torbę papierową na głowę żeby ukryć wstyd.
Ojcze Założycielu Bigu - będę zaglądać do tematu bo takie moje forumowe prawo i jak mi się zachce to coś napiszę.
P.S. Świat się kończy, Legia strzeliła 2 bramiki w LE2013 :shock:
Komentarz
-
-
Od niecałego roku jestem na tym forum i zauważyłem że kolega Maicroft, jest bardzo aktywnym użytkownikiem, bije na głowę drugiego i kolejnych w liczbie pisanych postów , tak się zastanawiałem kiedy się odezwie w "naszej" dziedzinie no nastąpił ten dzień . Inauguracja co prawda zaczęła się od ataku nie wiem czemu, potem kolega nieudolnie ( moim zdaniem oczywiście ) zaczął się bronić pokazując zdjęcia jakiegoś brudnego samochodu, czy jakiejś folii po naklejanej na progi, i próbie udowadniania że nie parkuje sie pod drzewami :lol:.
Kolego nikt nie każe jak pisze Big, dbać Ci o auto, jest to twój samochód który służy Ci jak sam pisałeś jako d....wóz dla Ciebie i twojej rodziny, w jakim jest stanie jest to TYLKO i WYŁĄCZNIE twoja sprawa, ja uważam że to jak wygląda moje auto świadczy o tym jakim jestem człowiekiem (ale j.w. ) ale nie ma obowiązku spędzania nad nim tyle czasu ile spędzamy my, pisanie że nie mamy racji, jest to bez sensu itd.... nic nie zmieni bo to jest na zasadzie albo sie to ma i wciąga albo to nie jest dla mnie i myje auto na bez dotyku i to mi wystarcza, cóż każdy z nas ma inne zainteresowania i inne potrzeby i to nas wyróżnia z tłumu.
Paradoksalnie zadbane auto jest znacznie łatwiej utrzymać w czystości nawet jak ptaki go obsrają ( sa foty na dziale jak to działa) czy spadź z drzew czy nawet takie syfy jak przedstawione foto białego auta ufafranego po"uszy" ale... przecież nam sie wydaje ze wiemy o czym piszemy reszta to matrix
Niestety przykre jest to że fora (nie tylko to) ma tzw. gen samozagłady, zaczęło się od grup dyskusyjnych potem przerodziło sie to w fora, dziś niestety ludzie którzy coś wiedza nie chcą sie wypowiadać bo..... wracamy do kluczowego w tym dziale słowa KNOW HOW a tu pojawia sie tzw..."komercha" co prowadzi niestety do paplaniny bo kilku zapaleńców nie jest w stanie odeprzec "sfrory" atakującej
Komentarz
-
-
kazik4x4, szapo ba za wywód.... masz w nim sporo racji każdy ma prawo sie wypowiadać na forum po to z resztą powstało ale założyciel moderator etc,... nie ma znaczenia atakuje "nas" za wypowiedz ze mycie spryskiwaczem i firbrą całego samochodu .... no można i tak tylko czemu ma to służyć... potem pojawiają się teksty o krawaciarzach itd... no jedyne co mogę powiedzieć to przypomina mi to dyskusję z CB radia, niestety używam bo ... jak wszyscy ale drażni niestety " nasz" sposób wyrażania
Zamieszczone przez kazik4x4Panowie, ochłońcie trochę, łyknijcie piwa albo melisy i sobie odpowiedzcie dlaczego dbacie o auto:
a) z pasji
b) bo tylko na to kobita mi pozwala i nie ma nic przeciwko
Reasumując każdy ma prawo sie wypowiadąc ale jak pisałem wcześniej dla czego inauracje przeprowadzać atakiem ???
Komentarz
-
-
Gusiak - jak napisałeś, każdy ma dowolność wypowiadania się na forum.
Wątek nie nazywa się "only detailing zone" tylko ma tytuł "Jak czyścić i dbać o estetykę naszych Skodinek" - to tak szerokie pojęcie, że na pewno zmieści w nim się także zwykłe mycie auta na myjni.
Ja napisałem jak ja widzę w moim rozumieniu dbanie o wóz. Owszem, w dziale ojca założyciela ktoś kto nie poddaje wozu notorycznemu detailingowi i valetingowi ten jest niekoszerny i niegodny wstępu do działu. Ma wyp... w podskokach.
Coś w stylu "Chwała nam i naszym kolegom. Ch..je precz!"
Jeden nie doczytał, a może i doczytał ale nie zrozumiał, a może zrozumiał tylko tak jak mu pasowało a nie jak logika by sugerowała.... otworzył kran z pomyjami, potem następni nie czytając ze zrozumieniem, zobaczyli że ich kolega fekaliami kogoś oblewa to i oni też swoje trzy grosze dorzucili... i co?? Nawrzucali mi, a potem golf na łeb jeden z drugim naciąga bo wstyd. Wyłazi z forum, potem włazi, jeszcze raz czyta i duma co odpisać bo faktycznie gapa i nie zatrybił jaki post niesie przekaz.
Teraz żaden się nie zająknie - "a sorry, nie zatrybiłem o co chodziło" tylko bedą udawać, że teraz ich już nie dotyczy No cóż, można z klasą, można i bez klasy. Wybór wolny.
Komentarz
-
-
Dobra Panowie, pora wrócic do meritum. Wypocin niektórych nie chce mi się nawet czytać, bo i nie ma po co.
Czas jednak pogadać o tym o czym jest ten wątek i o tym co nam sprawia frajdę.
Tak więc ponawiam pytanie: Czy miał ktoś do czynienia z następcą Megsa NXT Glass Cleaner, czyli z Perfect Clarity Glass Cleaner ?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigDobra Panowie, pora wrócic do meritum. Wypocin niektórych nie chce mi się nawet czytać, bo i nie ma po co.
Czas jednak pogadać o tym o czym jest ten wątek i o tym co nam sprawia frajdę.
Tak więc ponawiam pytanie: Czy miał ktoś do czynienia z następcą Megsa NXT Glass Cleaner, czyli z Perfect Clarity Glass Cleaner ?Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
-
Kupilem swego czasu Galon Megsa Glass Cleanera tego o zapachu winogron. Zuzylem tego max ze 300ml. Powiem Ci jaka z tego robie mixture. Sprawdza sie znakomicie - nic nowego/innego nie kupuje. Trafia mi sie porownac do innych tego typu specyfikow, bo czesto tak czy inaczej cos mi w rece wpada i klasyczny megs sprawdza sie doskonale nawet przy starciu z SV i ZajmolemPorazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
-
2.0-16v Michał, http://www.pielegnowacauto.pl/kosmet...osuszania.html - nie ma lepszej !
Po wysuszeniu Superba nie jestem w stanie z niej wycisnąć choćby kropli wody.
Namówił mnie na ten ręcznik Staraoctavia i jestem z niego baaaaardzo zadowolonyCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zak14Zamieszczone przez staraoctaviaPowiem Ci jaka z tego robie mixture.Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
Komentarz